kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۱۰۴۶
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۴
عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق:

 گزارش تفحص از اتاق بازرگانی بعد از یک‌سال و نیم منتشر نشده است

 
عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: مجلس تحقیق و تفحصی از اتاق بازرگانی انجام داده ‌اما با گذشت یک‌سال و نیم، گزارش آن منتشر نشده است.
سیدحمید حسینی در گفت‌و‌گو با مسیر اقتصاد درباره وضعیت اتاق بازرگانی تصریح کرد: بخشی از مشکلات اتاق بازرگانی و اینکه عملکرد آقایان شفاف نبوده و در مسیر ماموریت‌ها نیست به عملکرد ضعیف هیئت نمایندگان اتاق برمی‌گردد. خیلی از اعضای هیئت نمایندگان هم مدیون رؤسای اتاق هستند که آنها را در لیست قرار داده‌اند. در واقع این نمایندگان در یک فضا و بستری در حال بالا آمدن هستند و خیلی انگیزه‌ای برای اینکه بخواهند بر بودجه اتاق و تراز سالانه اتاق نظارت کنند، ندارند.
او با بیان اینکه ما اصلا نظارت به معنای درست و کامل نداریم، افزود: یعنی نه شورای رقابت ساختاری دارد که بر اتاق بازرگانی نظارت کند نه هیئت نمایندگان اتاق. فقط یک‌روز یک گزارش تفریغ بودجه‌ای می‌آورند تا از اعضای اتاق رای بگیرند. 
 آفتی به نام کارت‌های بازرگانی متعدد
عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تصریح کرد: یکی از آفت‌های اتاق بازرگانی کارت عضویت 250 هزارتومانی است. یک نفر می‌تواند 
25 میلیون تومان بدهد و 100 تا کارت عضویت 250 هزارتومانی بگیرد و با همین مبلغ، می‌تواند در انتخابات دستکاری داشته باشد.
حسینی افزود: ما دو سال قبل بازرس و حسابرس خواستیم و از بازرس تقاضا کردیم که اسناد ضمیمه صورت مغایرت را به ما بدهید که این کار را نکردند. ما حتی علیه بازرس اقدام کردیم ولی سازمان بازرسی حاضر نشد که ورود کند.
وی با اشاره به اینکه سازمان حسابرسی ورود کرده اما گزارش‌هایش را ندیدیم، ادامه داد: مجلس هم تحقیق و تفحصی انجام داده‌ اما با گذشت یک‌سال و نیم از آن، اعتقاد دارم که هیئت ‌رئیسه مجلس گزارش تحقیق و تفحص مجلس را عقب انداخته است. من اطلاعاتی از تحقیق و تفحص مجلس دارم که نمی‌توانم منتشر کنم و مطمئن هستم که هیئت‌رئیسه قبلی و فعلی اتاق حتما باید جوابگو باشند. منظور من این نیست که این افراد حتما اختلاس کرده‌اند اما شما وقتی پول را در جایی دیگر خرج کرده باشید باید پاسخگو باشید.
 فعالیت حقوقی اتاق علیه اعضا
عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تصریح کرد: اکنون قوی‌ترین جای اتاق بخش حقوقی اتاق است که تعداد زیادی حقوقدان در آنجا مستقر شده‌اند که کار خلافی است؛ چون کسی حق ندارد فعالیت قضائی در اتاق‌ها داشته باشد. یعنی اتاق بازرگانی نمی‌تواند کسی را با حکم قضائی خودش از حقوق اجتماعی محروم کند. فقط می‌تواند به تخلفات رسیدگی کند اما این بخش با فعالیت قضائی، یک سری اقدامات علیه منتقدین رئیس و عملکرد اتاق انجام می‌دهد.
حسینی درخصوص عدم کمک اتاق بازرگانی به شرکت‌های ایرانی فعال در عرصه بین‌الملل، گفت: بسیاری از شرکت‌ها در معاضدت‌های حقوقی بین‌المللی گرفتار شده‌اند و پول این شرکت‌ها و ماشین‌آلات آنها گرفتار شده است. این شرکت‌ها در کشورهای خارجی باید در عرصه حقوقی این مشکلات را حل کنند که بسیار کار سخت و پیچیده‌ای است.
او افزود: در حالی‌که اتاق بخش‌های آی‌سی‌سی، داوری و حقوقی دارد و خیلی می‌تواند به این شرکت‌ها کمک کند ولی عملا هیچ استفاده‌ای از این ظرفیت برای ارتقای بخش خصوصی انجام نمی‌دهد.
عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، گفت: اتاق بازرگانی از همان روز اول در شورای اصلی واگذاری بوده و خصوصی‌سازی و همه جا بوده ولی هیچ کجا مسئولیت برعهده نمی‌گیرد. باید بدانیم در واگذاری‌هایی که خلاف انجام شده است، نماینده اتاق چه کسی بوده و موضع وی چه چیزی بوده است؟
حسینی ادامه داد: باید بدانیم اتاق در بحث خصوصی‌سازی تمام شرکت‌هایی که مشکل‌دار شدند و تمام بنگاه‌هایی که به‌دلیل مشکلات بازگشت داده شدند چه اقداماتی انجام داده است. بارها از اتاق تهران یا اتاق ایران خواستیم که لیست اقدامات و کمک‌های انجام شده به شرکت‌ها را منتشر کنید. چقدر به تشکل‌ها کمک کرده‌اید؟ برای کمک به تشکل‌ها آیا ملاک و رتبه‌بندی داشته اید؟ 
لزوم تمکین اتاق به قانون
«حمید صافدل»؛ فعال اقتصادی هم گفت: برای رفع مسائل و مشکلات که بعد از برگزاری انتخابات اتاق ایران ایجاد شد باید به قانون تمکین کرد و قانون را بپذیریم و لذا بهتر است انتخابات اتاق بازرگانی (انتخاب رئیس اتاق) در موعد مقرر برگزار شود.
وی با بیان اینکه پیرو اتفاقات اخیر، اتاق کارکرد اصلی خودش را از دست داده است، افزود: این در حالی است که اتاق بازرگانی در شرایط سخت اقتصادی و تحریم می‌توانست کمک کار خوبی برای دولت باشد.
همچنین «شاهین اصغری»؛ رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آلمان در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: دعوت نشدن اتاق بازرگانی در مجامعی که پیش از این حضور داشت اتفاق خوبی نیست و بخش خصوصی نیز از این روند آسیب می‌بیند. این شرایط اقتصاد کشور را متضرر و فعالان اقتصادی را دچار مشکل می‌کند.